retete Inghetata de nuci cu mere - Retete de prajituri. Retete dulciuri - www.prajiturele.ro prajituri
retete prajituri
tort
Retete  prajituri
te ajuta sa-ti indulcesti viata
capsuni
Categorii prajituri
Alte deserturi
Briose
Checuri
Creme
Deserturi cu fructe
Deserturi reci
Foietaje
Fursecuri
Inghetata
Jeleuri
Placinta
Retete pentru diabetici
Rulade
Salate
Sufleuri
Tarte
Torturi



Stiati ca ?
Alunele de padure
Prajiturile cu branza
Aluatul de drojdie
Resturile de foietaj
Formele cu compozitie
Economisim timp: fructe
Lichide vascoase
Nuci
Economisim timp
Struguri
Prajiturile
Placintele
Pepeni galbeni
Papanasi
Migdale
Frisca
Clatitele
Bananele
Alunele, nucile sau migdalele
Aluaturi pentru tort
Mai multe ...  

Publicitate
Constanta online
Obiective turistice
Anunturi telefoane
Horoscop
Havrince Daniel blog
Prajiturele.ro / Briose / Inghetata de nuci cu mere
Inghetata de nuci cu mere

Ingrediente:
Ingrediente pentru 4 portii:
» 3 galbenusuri;
» 1 ou;
» 2-3 linguri miere;
» 1/4 l frisca lichida;
» 3 lingurite zahar vanilat;
» 150g alune macinate;
» 1 lingura cacao;
» 2 varfuri de cutit scortisoara;
» 2 mere;
» 125ml cidru;
» 1/2 baton de scortisoara;
» 2 linguri zahar;
» 1/4 lingurita coaja rasa de la o lamaie;
» 8 linguri lichior de oua;

Mod preparare:
Etapa I: Se asaza 2 cratite una intr-alta, pentru bain-marie, iar in cea de jos se da apa in fiert, la foc puternic. Se reduce focul, iar in cea de sus se amesteca galbenusurile cu miere. Se lasa apoi sa se raceasca putin.
Etapa II: Se bate frisca cu zaharul vanilat, dar nu foarte tare si, impreuna cu nucile, cacao si scortisoara, se adauga la compozitia de galbenus.
Etapa III: Se toarna crema in aparatul de inghetata si se lasa sa inghete circa 12-15 minute. Sau se toarna intr-un castron si se tine in lasa frigorifica sau congelator pentru 1 1/2 - 2 ore.
Etapa IV:
Intre timp, se curata merele, se indeparteaza cotorul si se taie rondele. Cidrul, impreuna cu batonul de scortisoara, zaharul si coaja de lamaie, se dau in fiert, apoi se adauga merele 3 minute, pana se patrund.
Etapa V: Se asaza rondelele de mar fierte pe 4 farfurii, in forma de evantai. Alaturi se pune cate o cupa de inghetata si se toarna cate 2 linguri de lichior de oua peste mere. Se serveste imediat.

Timp: preparare - 10 minute; coace - 8 minute.

Valoare calorica:
1 portie: 563 kcal; 2365 kJ; 9g proteine; 39g glucide; 37g grasimi; 421mg colesterol; 52g sodiu.

retete prajituri
Retete prajituri   |   Prajituri - categorii   |   Stiati ca?   |   Contact
Copyright © - Prajiturele.ro - retete prajituri, dulciuri