retete Spuma de ciocolata cu rom - Retete de prajituri. Retete dulciuri - www.prajiturele.ro prajituri
retete prajituri
tort
Retete  prajituri
te ajuta sa-ti indulcesti viata
capsuni
Categorii prajituri
Alte deserturi
Briose
Checuri
Creme
Deserturi cu fructe
Deserturi reci
Foietaje
Fursecuri
Inghetata
Jeleuri
Placinta
Retete pentru diabetici
Rulade
Salate
Sufleuri
Tarte
Torturi



Stiati ca ?
Alunele de padure
Prajiturile cu branza
Aluatul de drojdie
Resturile de foietaj
Formele cu compozitie
Economisim timp: fructe
Lichide vascoase
Nuci
Economisim timp
Struguri
Prajiturile
Placintele
Pepeni galbeni
Papanasi
Migdale
Frisca
Clatitele
Bananele
Alunele, nucile sau migdalele
Aluaturi pentru tort
Mai multe ...  

Publicitate
Constanta online
Obiective turistice
Anunturi telefoane
Horoscop
Havrince Daniel blog
Prajiturele.ro / Creme / Spuma de ciocolata cu rom
Spuma de ciocolata cu rom

Ingrediente:
Ingrediente pentru 4 portii:
» 3 oua, la temperatura camerei;
» 4 linguri rom de culoare inchisa;
» 100g unt;
» 100g ciocolata amaruie;
» 60g zahar;
» 100ml frisca lichida;
» fulgi de ciocolata, optional.

Mod preparare:
Etapa I: Se asaza doua cratite una intr-alta pentru bain-marie, iar in cea de jos se da apa in fiert, la foc puternic. Intre timp, se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron mic se freaca bine galbenusurile cu rom si se pune deoparte. Untul se taie bucatele si se pune si el deoparte.
Etapa II: Se toaca ciocolata marunt. Se reduce focul si se topeste ciocolata in cratita superioara, in apa fierbinte, dar neclocotita. Se adauga bucatelele de unt si se topesc si ele, amestecand incontinuu.
Etapa III: Se ia cratita cu ciocolata de pe foc. Se adauga treptat galbenusul si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca putin.
Etapa IV: Intre timp, se bate bine albusul intr-un castron; treptat se adauga 50g de zahar in ploaie si se bate in continuare, pana se obtine o spuma tare. Apoi se incorporeaza cu atentie la compozitia de ciocolata.
Etapa V: Se bate frisca, se adauga restul de zahar. Se toarna compozitia de ciocolata in 4 castronase si se orneaza cu frisca si fulgi de ciocolata. Inainte de servire se tine 25 minute la rece

 

Timp: preparare - 20 minute; la foc - 5 minute; la rece - 25 minute.

Valoare calorica:
1 portie: 513 kcal; 2155 kJ; 7g proteine; 23g glucide; 42g grasimi; 327mg colesterol; 65g sodiu.

retete prajituri
Retete prajituri   |   Prajituri - categorii   |   Stiati ca?   |   Contact
Copyright © - Prajiturele.ro - retete prajituri, dulciuri