retete Sufleu de ciocolata amaruie - Retete de prajituri. Retete dulciuri - www.prajiturele.ro prajituri
retete prajituri
tort
Retete  prajituri
te ajuta sa-ti indulcesti viata
capsuni
Categorii prajituri
Alte deserturi
Briose
Checuri
Creme
Deserturi cu fructe
Deserturi reci
Foietaje
Fursecuri
Inghetata
Jeleuri
Placinta
Retete pentru diabetici
Rulade
Salate
Sufleuri
Tarte
Torturi



Stiati ca ?
Alunele de padure
Prajiturile cu branza
Aluatul de drojdie
Resturile de foietaj
Formele cu compozitie
Economisim timp: fructe
Lichide vascoase
Nuci
Economisim timp
Struguri
Prajiturile
Placintele
Pepeni galbeni
Papanasi
Migdale
Frisca
Clatitele
Bananele
Alunele, nucile sau migdalele
Aluaturi pentru tort
Mai multe ...  

Publicitate
Constanta online
Obiective turistice
Anunturi telefoane
Horoscop
Havrince Daniel blog
Prajiturele.ro / Sufleuri / Sufleu de ciocolata amaruie
Sufleu de ciocolata amaruie

Ingrediente:
Ingrediente pentru 6 portii:
» unt pentru forme;
» 1 lingura unt sau margarina;
» 100g ciocolata amaruie;
» 100g zahar;
» 3 linguri lichior de cirese, coniac sau suc de merisoare;
» 8 oua la temperatura camerei;
» 1 lingura zahar pudra.

Mod preparare:
Etapa I: Se incinge cuptorul la 230º C. Se ung 6 forme de sufleu cu 1/4 l continut si se asaza intr-o tava cu margine inalta.
Etapa II: Se toaca ciocolata marunt. Se asaza doua cratite pentru bain-marie una in alta, in cea de jos se da apa in fiert la foc mare. Se reduce focul si se topeste ciocolata in cratita superioara. Se adauga 4 linguri de zahar si lichiorul si se amesteca bine cu ciocolata.
Etapa III: Se ia cratita de sus si se pune deoparte. Se despart ouale, se amesteca galbenusurile, se adauga apoi la ciocolata si se amesteca pana cand s-a omogenizat. Se lasa compozitia de ciocolata sa se raceasca putin.
Etapa IV: Se bat ouale spuma cu mixerul intr-un vas inalt. Se adauga treptat zaharul ramas si se amesteca in continuare pana cand s-a format o spuma tare. Se incorporeaza cu atentie spuma la compozitia de ciocolata, mai intai un sfert, apoi si restul.
Etapa V: Se imparte compozitia de ciocolata unifrom in forme si se coace 12-15 minute, pana cand a crescut (nu se deschide cuptorul intre timp!). Se presara cu zaharul pudra si se serveste imediat.

Timp: preparare - 18 minute; la foc - 18 minute.

Valoare calorica:
1 portie: 307 kcal; 1289 kJ; 10g proteine; 27g glucide; 17g grasimi; 429mg colesterol; 92mg sodiu.

Bine de stiut:
Impartiti-va  timpul in asa fel incat sa puteti servi sufleul imediat cum l-ati scos de la cuptor, altfel riscat sa scada.


retete prajituri
Retete prajituri   |   Prajituri - categorii   |   Stiati ca?   |   Contact
Copyright © - Prajiturele.ro - retete prajituri, dulciuri