retete Tort de paine a la Ticino - Retete de prajituri. Retete dulciuri - www.prajiturele.ro prajituri
retete prajituri
tort
Retete  prajituri
te ajuta sa-ti indulcesti viata
capsuni
Categorii prajituri
Alte deserturi
Briose
Checuri
Creme
Deserturi cu fructe
Deserturi reci
Foietaje
Fursecuri
Inghetata
Jeleuri
Placinta
Retete pentru diabetici
Rulade
Salate
Sufleuri
Tarte
Torturi



Stiati ca ?
Alunele de padure
Prajiturile cu branza
Aluatul de drojdie
Resturile de foietaj
Formele cu compozitie
Economisim timp: fructe
Lichide vascoase
Nuci
Economisim timp
Struguri
Prajiturile
Placintele
Pepeni galbeni
Papanasi
Migdale
Frisca
Clatitele
Bananele
Alunele, nucile sau migdalele
Aluaturi pentru tort
Mai multe ...  

Publicitate
Constanta online
Obiective turistice
Anunturi telefoane
Horoscop
Havrince Daniel blog
Prajiturele.ro / Sufleuri / Tort de paine a la Ticino
Tort de paine a la Ticino

Ingrediente:
Ingrediente pentru 6 bucati:
» 1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii);
» 220g paine;
» 100g stafide, 6 linguri coniac;
» 120g ciocolata semi-amaruie;
» 125ml frisca lichida;
» 1/2 lamaie;
» 3 oua;
» 100g zahar brun;
» 1-2 lingurite zahar vanilat;
» 1 lingura cu varf cacao;
» 75g coaja de portocala;
» 75g coaja de lamaie;
» 75g migdale feliate;
» unt pentru uns forma.

Mod preparare:

Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe bucatele. Se da frisca in fiert si se topeste ciocolata in ea, amestecand incontinuu. Se rade coaja de pe lamaie si se separa galbenusurile de albusuri.
Etapa II: Se framanta bine painea. Se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, ciocolata topita, coaja de portocala si cea de lamaie, migdalele si stafidele cu tot cu coniac si se amesteca totul bine. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza.
Etapa III: Se unge o forma potrivita (22 cm) cu unt. Se toarna compozitia in forma si se introduce la cuptorul cu microunde, unde se tin 2 minute la 360w si 200º C sursa de caldura superioara, apoi 22 de minute la 180W si 200º C sursa de caldura superioara si inferioara (se incearca daca s-a facut). Se lasa tortul sa se raceasca si se serveste.

Timp: preparare - 15 minute; la foc - 28 minute.

Valoare calorica:
1 bucata: 538 kcal; 2260 kJ; 11g proteine; 65g glucide; 23g grasimi; 191mg colesterol; 271ml sodiu.


retete prajituri
Retete prajituri   |   Prajituri - categorii   |   Stiati ca?   |   Contact
Copyright © - Prajiturele.ro - retete prajituri, dulciuri