retete Tort Eclair cu capsuni - Retete de prajituri. Retete dulciuri - www.prajiturele.ro prajituri
retete prajituri
tort
Retete  prajituri
te ajuta sa-ti indulcesti viata
capsuni
Categorii prajituri
Alte deserturi
Briose
Checuri
Creme
Deserturi cu fructe
Deserturi reci
Foietaje
Fursecuri
Inghetata
Jeleuri
Placinta
Retete pentru diabetici
Rulade
Salate
Sufleuri
Tarte
Torturi



Stiati ca ?
Alunele de padure
Prajiturile cu branza
Aluatul de drojdie
Resturile de foietaj
Formele cu compozitie
Economisim timp: fructe
Lichide vascoase
Nuci
Economisim timp
Struguri
Prajiturile
Placintele
Pepeni galbeni
Papanasi
Migdale
Frisca
Clatitele
Bananele
Alunele, nucile sau migdalele
Aluaturi pentru tort
Mai multe ...  

Publicitate
Constanta online
Obiective turistice
Anunturi telefoane
Horoscop
Havrince Daniel blog
Prajiturele.ro / Sufleuri / Tort Eclair cu capsuni
Tort Eclair cu capsuni

Ingrediente:
Blat: 125 g unt; 1 praf sare; 2 linguri sirop de artar; 200 g faina; 4 oua.
Crema si ornat: 1 plic zahar vanilat; 750 ml lapte; 7 galbenusuri; 135 g zahar; 40 g faina; 1 praf sare; cca. 15 capsuni taiate jumatati; ciocolata rasa; zahar pudra.

Mod preparare:
Etapa I: Se dau in fiert 200 ml apa cu unt, sare si sirop de artar. Se adauga in acelasi vas faina si se amesteca energic cu lingura pana ce aluatul se desprinde de pe margini. Apoi se pune intr-un castron si se lasa sa se racoreasca putin.
Etapa II: Se inglobeaza pe rand ouale. Cuptorul se incinge la 200 grade. Se asterne hartie intr-o tava. Se spriteaza 2 cercuri mari de aluat, la distanta de 1 cm unul de altul. Se coc 20 min., pana ce se rumenesc. Se lasa sa se racoreasca blaturile.
Etapa III: Pentru crema, se bat galbenusurile cu 125 g zahar tos si cu zahar vanilat si se omogenizeaza faina si sarea. Se toarna apoi laptele fierbinte si crema se introduce cu totul in oala. Se da in fiert, amestecand. Se da printr-o sita, se presara 10 g zahar si se lasa sa se racoreasca.
Etapa IV: 6 linguri crema se pun in sprit, restul pe un blat. Se aseaza deasupra 1/2 din cantitatea de capsuni si al doilea blat. Se orneaza cu capsuni, crema spritata, ciocolata.

Timp: preparare - 40 minute; prajire - 20 minute.

retete prajituri
Retete prajituri   |   Prajituri - categorii   |   Stiati ca?   |   Contact
Copyright © - Prajiturele.ro - retete prajituri, dulciuri