retete Tort sarlota - Retete de prajituri. Retete dulciuri - www.prajiturele.ro prajituri
retete prajituri
tort
Retete  prajituri
te ajuta sa-ti indulcesti viata
capsuni
Categorii prajituri
Alte deserturi
Briose
Checuri
Creme
Deserturi cu fructe
Deserturi reci
Foietaje
Fursecuri
Inghetata
Jeleuri
Placinta
Retete pentru diabetici
Rulade
Salate
Sufleuri
Tarte
Torturi



Stiati ca ?
Alunele de padure
Prajiturile cu branza
Aluatul de drojdie
Resturile de foietaj
Formele cu compozitie
Economisim timp: fructe
Lichide vascoase
Nuci
Economisim timp
Struguri
Prajiturile
Placintele
Pepeni galbeni
Papanasi
Migdale
Frisca
Clatitele
Bananele
Alunele, nucile sau migdalele
Aluaturi pentru tort
Mai multe ...  

Publicitate
Constanta online
Obiective turistice
Anunturi telefoane
Horoscop
Havrince Daniel blog
Prajiturele.ro / Sufleuri / Tort sarlota
Tort sarlota

Ingrediente:
Pentru aluat:
» 3 oua;
» 5 linguri zahar (100 g);
» 4 linguri (80 g) faina;
» 2 linguri ulei;

Pentru sirop:
» 125 g zahar;
» 150 ml apa;
» 2-3 linguri rom sau coniac;

Pentru sarlota:
» 200 ml lapte;
» 2 oua;
» 150 g zahar;
» 2 linguri gelatina;
» 600 g frisca batuta;
» 150 g fructe din compot (caise, piersici, capsuni);
» 1 plic zahar vanilat;
» 1 lingura rom sau coniac;

Mod preparare:
Prepararea blatului: Se face cu o zi inainte: se bat galbenusurile spuma cu 1/2 din zahar, se incorporeaza albusul batut spuma separat cu restul de zahar, se adauga treptat faina si uleiul amestecand pentru omogenizare. Compozitia se toarna intr-o cratita cu diametrul unei farfurii intinse (cca 20 cm) in care a fost pusa o coala de hartie taiata la dimensiune. Se niveleaza suprafata si se coace in cuptor cu foc moderat timp de 35 minute Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca. Blatul trebuie sa fie mai gros de 2,5 cm.
Prepararea siropului: Se fierbe 5 minute apa cu zahar, se raceste si se aromatizeaza cu rom sau coniac.
Prepararea sarlotei: Laptele se amesteca cu zaharul si ouale omogenizate separat, se pune la fiert pe plita la foc mic amestecand continuu cu telul. Se adauga gelatina muiata in apa cu 1-2 ore inainte. Se adauga vanilia si romul, se lasa sa se raceasca, se adauga 300 g frisca batuta si se amesteca. Se adauga fructele taiate bucati mici.
Asamblarea tortului: Blatul de tort se insiropeaza si se aseaza pe platou cu partea insiropata in jos. Se toarna compozitia de sarlota, se niveleaza suprafata si se introduce in frigider aproximativ 2 ore. Se orneaza cu frisca batuta si bucati de fructe taiate estetic.

Timp: preparare - 45 minute; racire - 2 ore.

retete prajituri
Retete prajituri   |   Prajituri - categorii   |   Stiati ca?   |   Contact
Copyright © - Prajiturele.ro - retete prajituri, dulciuri